T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / MERKEZ - 100. YIL ORTAOKULU

BATMAN'DA DENEYAP ATÖLYESİ AÇILDI!

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI

 

30 ilde öğrencilerine teknoloji eğitimleri veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri 3. fazda ilimiz dahil 27 ilde daha açılıyor. Yeterli sayıda yerleşen öğrencimizin olması durumunda ilimizde Deneyap Atölyesi açılacaktır. Temel seviye bilgisayar bilgisine sahip öğrencilerimiz sınavı geçebilecektir. Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ücretsiz 36 ay eğitim almaya hak kazanabilecektir. Bu nedenle öğrencilerimizin bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

• Deneyap Teknoloji Atölyeleri öğrenci seçme sınavları iki aşamadan oluşmaktadır. Adaylar ilk aşamada e-sınava girecektir. İlk aşamada başarılı olan adaylar uygulama sınavına girmeye hak kazanmaktadır. İki aşamayı başarı ile tamamlayan öğrenciler eğitim almaya hak kazanır. Bu kılavuz birinci aşama olan e-sınav için hazırlanmıştır. E- sınav, Deneyap Türkiye'nin belirlediği merkezlerde bilgisayar üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilen sınavdır. 

• Sınava, yalnızca sınav merkezi olarak belirlenen illerde öğrenim gören; 2020-2021 eğitim öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf düzeyinde olan öğrenciler başvuru yapabilecektir. 

• Sınav başvurusu için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

• Deneyap Teknoloji Atölyeleri öğrenci seçme sınavı (e-sınav), elektronik ortamda yapılacaktır. Bu nedenle sınava başvuracak adayların basit düzeyde bilgisayar kullanma bilgisine/becerisine sahip olmaları gerekmektedir. Sınav esnasında bilgisayar kullanımına dair adaylara yönlendirme yapılmayacak olup sadece sınav sistemi ve uygulaması hakkında bilgilendirme yapılacaktır. 

• Adayların elektronik ortamda yapılacak olan öğrenci seçme sınavına (e-sınava) ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ web sitesi üzerinden 4 Temmuz 2021 saat 23.59'a kadar tamamlamaları beklenmektedir. 

• Ön başvuru süresi dolana kadar adaylar; kişisel bilgiler, ikamet bilgileri vb. konularda değişiklik yapabilmektedir. 

• Ön başvuru süresi dolduktan sonra adaylar; kişisel bilgiler, ikamet bilgileri vb. konularda değişiklik yapamayacaktır. 

• Adaylar başvuru sürecini KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi) https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ üzerinden takip etmekle yükümlüdür. 

• Ön başvurusu onaylanan adaylara sınav salonu ve sınav saatini seçme imkanı sunulacaktır. Ön başvuru süreci tamamlandıktan sonra sınav yeri ve seans seçimi 5-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi) https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ üzerinden yapılabilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2021 - Güncelleme: 28.06.2021 14:23 - Görüntülenme: 350
  Beğen | 3  kişi beğendi